B.Çekmece Belediyesi'nde kadın erkek ayrımı yok

Büyükçekmece Belediyesi Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitlik Şartı” toplantısına katıldı.

BÜYÜKÇEKMECE 21.12.2015 13:19:37
B.Çekmece Belediyesi

“Türk-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı” kapsamında gerçekleştirilen toplantıda Büyükçekmece Belediyesi’nin toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki çalışmaları konuşuldu.

Fırsat eşitliği konusu tartışıldı

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Birliği (CEMR) nin Ankara’da organize ettiği toplantıya Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü temsilen Dış İlişkiler Müdürü Abdülhamit Pehlivan katıldı. Büyükçekmece Belediyesi’nin toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki çalışmalarının konuşulduğu toplantıda Pehlivan, Büyükçekmece Belediyesi’nin Kadın-Fırsat Eşitliği konusundaki çalışmalarından bahsetti.

Personelin yüzde kırkı kadın

İdari kadrosunun yüzde kırkı kadın personelden oluşan Büyükçekmece Belediyesi, Kadın-Erkek Eşitliği konusundaki çalışmalarıyla Türkiye’de en yüksek düzeyde çalışan belediyeler arasında yer alıyor. Kadın-Fırsat Eşitliği konusunda Türkiye ortalamasının üzerinde çalışmalar ortaya koyan Başkan Akgün, Türkiye’de eşitlik şartına taraf olan 16 belediyeden birisi olan Büyükçekmece Belediyesi’nin bu alandaki çalışmalarının devam edeceğini belirtti. Kadınların toplum içerisinde erkeklerle aynı fırsatlara sahip olup, hayatın her alanında daha etkin çalışmalar yapabilmeleri için çalışmalara devam edilecek.